Despre proiect

Orice animal de companie are nevoie de afecțiune, îngrijire specială și de un comportament adecvat. Și pentru că credem că acest lucru se poate face numai învățând și încă de la vârste fragede, noi cei de la ANIMAX, împreună cu Asociația CSR Nest demarăm în acest an prima ediție a proiectului de educație EDUMAX.

EDUMAX face parte din strategia de responsabilitate socială a ANIMAX și vrem ca prin acest proiect să promovăm un comportament responsabil și să creștem gradul de responsabilitate față de animalele de companie în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Așadar, în ediția din acest an a EDUMAX ne-am propus să includem copiii din clasele 0-IV din 10 școli partenere (din sistemul de învățământ de stat și privat) din București, selectate din toate cele șase sectoare ale Capitalei. Proiectul se va derula în perioada septembrie-noiembrie 2014 și este asistat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, conform unui contract de parteneriat semnat cu instituția.

Mecanismul proiectului este simplu, astfel că:

  • EDUMAX presupune organizarea unui concurs de desen în fiecare din cele 10 școli partenere, pe grupele de varsta 5-10 ani, cu tema “Prietenul meu necuvântător”.
  • În urma acestui concurs, vor fi desemnați câte 3 câștigători (premiul 1, 2 si 3) pe fiecare clasă. Câștigătorii de la toate clasele vor participa la un seminar susținut de un specialist ANIMAX pe tema “Cum îngrijesc animalul meu de companie. Scopul seminarului este întărirea comportamentului responsabil față de animalul de companie în rândul copiilor din ciclul primar.
  • În urma seminarului, se va aplica un test de cunoștințe dobândite cu această ocazie, iar toți copiii din cele 10 școli care primesc punctajul cel mai mare la acest test vor fi incluși într-o tombolă.
  • În urma extragerilor tombolei, vor fi desemnați 3 câștigători care primesc câte un voucher în valoare de 100 euro (locul 1), 75 euro (locul 2) și 50 euro (locul 3).
  • Cu acest voucher, câștigătorii pot face cumpărături în orice magazin Animax.
  • Proiectul este susținut de un website dedicat, www.edu-max.ro, care va cuprinde toate informațiile legate de proiect precum și fotografii și filmulețe de la susținerea seminariilor, extragerea câștigătorilor tombolei precum și de la cele mai importante momente din desfășurarea proiectului.